сглобяем каяк Navigator

Nortik Navigator е иновативен едноместен каяк с дървена рамка, който постави нови стандарти в този пазарен сегмент. За разлика от повечето обикновени сглобяеми лодки с дървена рамка, Navigator се побира в само една чанта, тежи само 22 кг и има много уникален дизайн.

При разработката на този лек едноместен каяк с дървена рамка (бял ясен и шперплат от бреза), целта е била да бъде каяк за всекидневна употреба на каякари с амбиция. Да е бърз, твърд и солиден, така че всеки гребец от начинаещ до експерт да се чувства спокоен. Въз основа на тези съображения, ребрата са проектирани така, че да се придобие формата на твърд каяк: V-образна форма, която леко се закръгля. V-образната форма позволява висока първична стабилност, докато заоблената форма осигурява и отлична вторична стабилност. Този конкретен дизайн се дължи на поставянето на въздушни тръби от двете страни. Те „прегръщат“ конструкцията и придават заоблената форма на корпуса.

Втори функционален ефект от тази конструктивна форма: само килът упражнява директен натиск върху облечката. И тази част от облечката е специално подсилена и защитена от абразия чрез много здрава килова лента. Всички други части на облечката се държат на разстояние от рамката благодарение на въздушните тръби. Оттук и буферният ефект: на тези части облечката не може да бъде лесно повредена – за разлика от традиционните конструкции – защото винаги може да поддаде малко.

За материал на облечката е избрана смес от отдавна доказалия се PVC-полиуретан. PU остава доста гъвкав при ниски температури (по-добре от PVC), а UV-устойчивият материал е по-устойчив на абразия от пълното PVC.

Намаляването на размера на опаковката до една торба изисква сложни техники за механизма за сглобяване. И решението се състои в направата на (патентована) панта, която позволява на бордовете да се плъзгат един в друг, когато каякът се сгъва.

Теглото също е оптимизирано въз основа на бионични характеристики и предварително дефинирано натоварване, за да бъде ясно: природата е използвана като модел в много аспекти.

Конструкцията на каяка  е много здрава и той се сглобява и разглобява бързо. Всички панти са изработени от антикорозионна неръждаема стомана.

 

Оборудване:
Раница; два капака за багажните отделения; седалка; регулируеми опори на коленете, подсилен с антиабразивна лента кил, палубни периферни въжета и ластици, ремонтен комплект.

Опции:

  • Чорап за кокпита за осигуряване на водоплътност на багажа: 250 лв.
  • Рул (кормилна система): 390 лв.
  • Опори за краката само (съдържат се в кормилната система): 190 лв

Допълнителна информация

Параметри
Употреба

Туристически / Морски

Умение при каране на каяк

За начинаещи и напреднали

Дължина, см

505

Ширина, см

58

Тегло, кг

22

Товароносимост, кг

150

Кокпит, см

82.5 x 46

Размери на сака

115 x 40 x 20

Материал на скелета

дърво

Материал на облечката

Синтетична тъкан с абразивоустойчиво PVC покритие

Търговска гаранция

2 години

Видео