BG | EN

надуваем каяк Nomad HP 3

  • надуваем каяк Nomad HP3
    надуваем каяк Nomad HP3
надуваем каяк Nomad HP3
Nomad HP3
Nomad HP3

Параметри

Умение при каране на каякза Начинаещи и Напреднали
МатериалHeavy Duty абразивно-устойчиво покритие
Дължина500 см
Ширина85 см
Тегло25 кг
Товароносимост280 кг
УпотребаТуристически/Морски

Nomad HP 3 е двуместен / триместен каяк, който се доближава максимално до твърдите си събратя. Килът и подът се надуват с налягане 6 Psi. Благодарение на това Nomad не се гъне и енергията, вложена в гребането се трансформира ефективно в движение.

Nomad е високотехнологичен каяк, който със своята дължина от 5 м. може да развие изключителна за надуваем каяк скорост, докато стабилността му е типично за надуваем каяк комфортна и за аболютно начинаещите.

Друго основно предимство, е че при хубаво време каякът може да се кара и без покривалото на палубата, което се захваща с велкро. Така каякът побира напр. 2 възрастни и 2 деца. Искате да карате и в студено време или вълни? Поставете покривалото, сложете шприцките (spray skirt) и ще сте сухи и на топло!

Този каяк има изразен кил и форма като на традиционните sit-in каяци, където седите под нивото на водата. Затова ще се изненадате приятно от праволинейния му ход и усещането да си в традиционен каяк. Съчетайте това с високото качество на изработка, удобството на съхранение, транспортиране и пренасяне и ще разберете, че Nomad си струва парите.

Оборудване:
2 седалки - опори за ходилата - осигурителни палубни въжета - абразивоустойчив протектор на кила и носа - дръжки за носене - палубна облечка - система за закрепване на греблата - сак - помпа с манометър - ремонтен комплект

Когато седнете в каяка, подът под високо налягане (1) натиска върху кила под високо налягане (2), което опъва като барабан "ПВЦ - кожата" на дъното на каяка (3).

От друга страна, от налягането на водата "кожата" се опъва и оформя под формата на V с двойна полуарка, което дава превъзходни мореходни качества на каяка.

Кил + твърдо дъно под високо налягане + опъната "кожа" = най-близкото подобие на твърд каяк и усещане за такъв.

 

 

 
facebook
youtube
blog