BG | EN

надуваем каяк Nomad HP1

  • надуваем каяк Nomad HP1
    надуваем каяк Nomad HP1
надуваем каяк Nomad HP1
kayak_Nomad_HP1
kayak_nomad_HP1

Параметри

Умение при каране на каякза Начинаещи и Напреднали
МатериалHeavy Duty абразивно-устойчиво покритие
Дължина440 см
Ширина80 см
Тегло21 кг
Товароносимост200 кг
УпотребаЗа развлечение

Nomad HP1 (нов каяк за 2013 г.) се появява след успеха на двуместения / триместен Nomad HP3. Конструкцията му го доближава максимално до твърдите му събратя. Килът и подът се надуват с налягане 6 Psi. Благодарение на това Nomad не се гъне и енергията, вложена в гребането се трансформира ефективно в движение.

Nomad е високотехнологичен каяк, който със своята дължина от 4.40 м. може да развие изключителна за надуваем каяк скорост, докато стабилността му е типично за надуваем каяк комфортна и за аболютно начинаещите.

Друго основно предимство, е че при хубаво време каякът може да се кара и без покривалото на палубата, което се захваща с велкро. Така в каяка може да седне и дете в краката на гребеца. Искате да карате и в студено време или вълни? Поставете покривалото, сложете шприцката (spray skirt) и ще сте сухи и на топло!

Този каяк има изразен кил и форма като на традиционните sit-in каяци, където седите под нивото на водата. Затова ще се изненадате приятно от праволинейния му ход и усещането да си в традиционен каяк. Съчетайте това с високото качество на изработка, удобството на съхранение, транспортиране и пренасяне и ще разберете, че Nomad си струва парите.

Оборудване:
1 седалка - опори за ходилата - осигурителни палубни въжета - абразивоустойчив протектор на кила и носа - дръжки за носене - палубна облечка - система за закрепване на греблото - сак - помпа с манометър - ремонтен комплект

 

Когато седнете в каяка, подът под високо налягане (1) натиска върху кила под високо налягане (2), което опъва като барабан "ПВЦ - кожата" на дъното на каяка (3).

От друга страна, от налягането на водата "кожата" се опъва и оформя под формата на V с двойна полуарка, което дава превъзходни мореходни качества на каяка.

Кил + твърдо дъно под високо налягане + опъната "кожа" = най-близкото подобие на твърд каяк и усещане за такъв.

 
facebook
youtube
blog