BG | EN

За екскурзията с каяк

Екскурзия с каяк

Гребането с каяк е много лесно! Умението да плувате и физическата подготовка в разумни граници са необходими условия, но и за кратко време ще се научите да гребете до такава степен, че да се наслаждавате на изживяването! Екскурзията с каяк е чудесен повод и приятен начин да се научите.

Изискване за опит при екскурзия с каяк: Групата обичайно се състои както от начинаещи, така и от гребци с известен опит. За щастие, карането на каяк (каякинга) е много лесно да се усвои от нулата и въпреки, че вероятно няма да сте най-бързият каякар в групата, ще можете да се придвижвате лесно с нея. Вашият водач ще Ви съветва и обучава в движение. Като цяло, техниките за напреднали се основават на прецизни маневри, на скоростно и праволинейно гребане с малко усилие. Водачите винаги ще придружават най-неопитните гребци и ще се опитат да предоставят по възможност допълнително гребане и обучение за по-напредналите. Някои хора могат да се притесняват, че ще се обърнат, но това се случва на практика много рядко. Преди отплуване, Вашият водач ще Ви инструктира как да влизате и излизате от каяка и какво да направите ако се обърнете и ще Ви окуражи да го оттренирате, ако се чувствате притеснени. Всички каякари трябва да са облечени с помощни спасителни средства (жилетки) и да умеят да плуват.

Изискване за физическа подготовка при екскурзия с каяк: Трудността при гребане, както и изтощението могат да се приравнят на изминаване на същото разстояние пеш. Обикновено ще гребете 10-15 км. (3-4 часа) на ден, с дълги почивки за ядене и разходки на забележителни места. Необходимо е да сте относително в добра физическа форма и да сте достатъчно гъвкави за влизане и излизане от каяка.

Изисквания към инструктора: Инструкторът е човек с опит, умее да оценява обстановката във всеки един момент и взема правилните решения. Нашите иснструктори са сертифицирани от BCU (British Canoe Union), най-престижната организация, която поставя стандарти за каякинга.

Оборудване за екскурзия с каяк: Не е нужно да носите специализирано оборудване. Ние ще Ви предоставим всичко най-необходимо, но на базово ниво ще Ви трябват: чифт бански шорти, горнище (най-добре ликра) с дълги ръкави и обувки, които нямате нищо против да намокрите (сандали или неопренови боти, дори стари маратонки). Ще получите допълнително списък с предмети за лично ползване, които да вземете с Вас. Ние ще Ви осигурим всичко нужно за каякинга, включително суха торба (за сухи дрехи и принадлежности), както и оборудване за къмпингуване, ако екскурзията го предвижда.

Транспорт: На снимката горе отляво е новият ни Ford, производство 2018 г. с индивидуално нагласяне на всяка седалка и регулиране на климатика и отоплението на всяко място! За максимален комфорт! Транспортът е безплатен и не се заплаща отделно.

Каяци: Обикновено начинаещите се качват на двуместни sit-in каяци, тъй като те са изключително стабилни и сигурни (поне тези, които използваме ние). Хора, които са с опит или са начинаещи, но имат добра физическа култура, могат да се качат и на едноместен sit-in каяк, по преценка на инструктурите.

Можете да карате с нас и да се запишете за някоя от нашите каяк екскурзии.

Каяците, които използва Воден Хоризонт за екскурзиите са практически нови, защото се подменят периодично, с най-добрите характеристики и най-скъпите на нашия пазар! Някои от каяците струват над 4000 лв! Помислили сме за различни телосложения, максимален комфорт и ефективност!

Каяците, както и греблата и спасителни жилетки се мият основно с водоструйка и се перат с препарати след всяко използване на вода!

Отгоре-надулу това са: P&H Delphin, Perception Essence 16, Essence 17, Boreal Design Epsylon P100, Zegul Arrow Play MV, Zegul Greenland T, Prijon Poseidon

 

 

 
facebook
youtube
blog