BG | EN

Каяк екскурзия - остров Амулиани - 3 дни

Параметри

ТрудностЗа Начинаещи и Напреднали 
Необходимост от палаткане 
Необходимост от спален чувалда 
Необходимост от шалтене 
Слънцезащитен кремда 
Слънчеви очилада 
Шапкада 


Тридневна екскурзия с каяк около остров Амулиани, между Ситония и Атон

 Вижте снимки в нашата галерия.

Амулиани е един от най-близките до София обитаеми острови - само на 360 км. Намира се между втория и третия ръкав на Халкидики, срещу Св. Гора. Малък, китен и красив, островът осигурява перфектните условия за една идеална почивка. Площта му е 4,5 кв. км. с многобройни прекрасни плажове и малки пристанища, където човек може да се наслади на тюркоазените води на морето. Амулиани е подходящо място за гмуркане поради чистотата на морето и разнообразните морски обитатели. Островът е и много зелен като преобладава ниската растителност и маслиновите дръвчета. Подходящ е и за любители фотографи, тъй като на него се събират различни видове птици, бреговата ивица е разнообразна и разчупена.

Първи ден: Тръгване рано сутринта от сборния пункт в София. Пъруването ще бъде с продължителност около (7 часа) с почивките. Ранният следобед ще пристигнем в гр. Уранополи. Следва инструктаж, запознаване с каяците и екипировката. След което ще отплаваме към красивите малки островчета в близост Амулиани. Там ще спрем за кратка почивка на самотните и красиви плажове с плитка вода. Продължаваме към остров Амулиани и красивите скали и рифове от югозападния бряг, където ще спим на къмпинг и възстановим силите си в местната таверна.

Вори ден: Ще обиколим острова до град Амулиани, където ще имаме време за разходка и обяд, след което продължаваме на изток към островчетата Drenia, където ще спим на палатки. Забавлението зависи само от нас и качеството запаси за забавление.

Трети ден: Връщаме се до гр. Уранопули и потегляме за София.

Осигуряваме Ви: гидове, морски каяци и оборудване (гребла, спасителни жилетки..), къмпинг оборудване (палатки, шалтета), застраховка. Можем да осигурим и риболовно оборудване за морски спининг, ако сте любител на риболова и нямате такова оборудване.
С вас си носите храна, напитки и дрехи. Разбира се, не е нужно да вземате храна за цялото пътуване. Ще имаме предостатъчно възможности да пазаруваме на място и да посещаваме таверни.
Ако предпочитате да нощувате на хотел ще ви на насочим към хотели за резервация. Ако изберете този вариант, напомняме, че втората нощувка ще бъде задължително на палатка.

След като се запишете за екскурзията, ще получите от нас подробен списък на вещите, които е препоръчително да си вземете.

**** Според метереологичните условия е възможно дя бъде избран алтернативен маршрут (макар да е малко вероятно). Минимален брой участтници - 6 човека

Цена: 234,00 лв

Уикенд каяк екскурзия о-в Диапопорос, Вурвуру

Параметри

Трудностза Начинаещи и Напреднали 
Необходимост от палаткане 
Необходимост от спален чувалда 
Необходимост от шалтене 
Слънцезащитен кремда 
Слънчеви очилада 
Шапкада 

Двудневна екскурзия с каяк в залива на Вурвуру

Вижте снимки в нашата галерия

Остров Диапорос е разположен в тихия залив на Вурвуру, Ситония. Мястото е много удобно за каране на каяк от начинаещи, защото е защитено и дори при силен вятър не излизат вълни. Красивите и малки пясъчни плажове са в изобилие и предлагат чудесни условия за почивка.

Първи ден: Тръгване привечер от сборния пункт в София. Пътуването ще бъде с продължителност около 7 часа с почивките.  Ще пристигнем в къмпинг Рея, където ще нощуваме.

Вори ден: Започваме с инструктаж, запознаване с каяците и екипировката и упражнения на вода. Ще обилолим остров Диапорос с почивки на красиви плажове, които са достъпни само от водата.  Таверните и забавленията се подразбират, затова няма да описваме всичко тук.

Трети ден: Свободна програма. Който има желания ще може да се гмурка, а къмпингът разполага и с достатъчно съоръжения като плажен волейбол и пясъчен плаж. Ще сме на разположение на тези, които искат да карат каяк и да се усъвършенстват. Без за бързаме стягаме багажа и потегляме за София най-късно към 15:00.

Осигуряваме Ви: гидове, морски каяци и оборудване (гребла, спасителни жилетки, сухи торби за багажа..) и къмпинг оборудване (палатки, шалтета). Туристическата застраховка е задължителна и е включена в цената.
С вас си носите при желание храна, напитки и дрехи. Разбира се, не е нужно да вземате храна за цялото пътуване. Ще имаме предостатъчно възможности да пазаруваме на място и да посещаваме таверни.
Ако предпочитате да нощувате на хотел можем да ви помогнем с резервацията.

След като се запишете за екскурзията, ще получите от нас подробен списък на вещите, които е препоръчително да си вземете.

Транспортът е безплатен. Можете да ползвате собствен транспорт, като цената не се променя.

При записване се изисква капаро от 50 лв.

**** Според метереологичните условия е възможно дя бъде избран алтернативен маршрут (макар да е малко вероятно). Минимален брой участници - 6 човека

Цена: 234,00 лв

За повече информация:
+359 894 774 909

7 - дневна екскурзия около о-в. Скиатос и Скопелос

Параметри

Седем дневна екскурзия с каяк около островите Скиатос и Скопелос

Островите Скиатос и Скопелос са част от островната група Северни Споради в Егейско море. Веднъж посетил ги човек ще иска да се връща там отново и отново. Красиви скали, пещери, каменисти и пясъчни плажове се редуват с къщи построени непосредствено до водата. Има достатъчно таверни, където да утолим жаждата и глада си. :)

Първи ден: Тръгваме рано сутринта за полуостров Пелион, където е отправната ни точка за оплаване към остров Скиатос. Пътуването отнема около 8часа. До град Волос ще пътуваме предимно по магистрали, след което ни очакват живописен път до малкото населено място Св. Георги, в близост до което ще нощуваме на диво.

Втори ден: Събираме палатките, товарим каяците и отплаваме към плажа Елени на остров Скиатос. Прекосяването при хубаво време отнема около 45 минути. След кратка почивка ще започнем да обикаляме острова от южната му страна, като целта за деня ни е достигането на малкия остров Цукрия, намиращ се на 3 км южно от Скиатос. Ще си изберем плаж и ще останем за нощувка. Мястото предразполага всеки да прави това, което му душа иска. Сумарно дневния преход ще бъде около 20км.

Трети ден: Целта ни е град Скиатос, от където ще хванем ферибот, за да достигнем пристанище Лутраки на остров Скопелос. В зависимост от разписанието на ферибота ще преценим дали ще разглеждаме града или ще го оставим за на връщане. Във всеки случай ще трябва да заредим продукти а защо не и да изпием по бира. След като пристигнем в Лутраки ще хапнем в таверната, намираща се непосредствено до кея или ще се качим в селцело Глоса, от където се открива незабравима гледка към околните острови. В зависимост от напредването на времето ще изберем място за нощувка. Сумарно предвидения дневния преход е около 17км.

Четвърти ден: Ще гребем до Стафилос, където ще нощуваме. Ще може да се изкъпем на душовете на плажа, а за желаещите има и таверна. По пътя ще спираме за почивки на красиви места, ще плуваме, ще се гмуркаме в прозрачните води и ще посетим пещера и естествен проход в остров Дасия. Дневния преход ще бъде окоро 25 км.

Пети ден: Целта ни за деня е град Скопелос. Гребането е около 15 км и ще ни отнеме около три часа. Има малко места за излизане на брега, но това е ще е преходът с най-красивите и живописни гледки от цялото пътуване. След като пристигнем в града ще имаме време да разгледаме един от най-китните градове на гръцките острови. Възможне е да се наеме скутер или автомобил и да се посети легендарния параклис от филма Мама Мия. Вечеряте се подразбира, че ще бъде в някоя от многобройните таверни. Спането..... може и на плажа, може и в четири звезден хотел.

Шести ден:Хващаме първия ферибот за Скиатос. Разтоварваме каяците, разглеждаме града и се отправяме към континента. Ще нощуваме на същото място от където тръгнахме преди шест дни. Прощално парти на плажа и може би обмисляне на поредното пътуване. Дневния преход ще бъде около 20 км.

Седми ден : Закуска, кафе и напред към град Волос. Без да бързаме ще се помотаем по крайбрежната улица, ще хапнем и ще се отправим към родината.

Осигуряваме Ви: гидове, морски каяци и оборудване (гребла, спасителни жилетки..), къмпингово оборудване (палатки, шалтета), застраховка.

В цената не са включени храна, нощувки и фериботни билети.

С Вас си носите храна, напитки и дрехи. Разбира се не е нужно да взимате храна за цялото пътуване. Ще имаме предостатъчно възможности да пазаруваме на място и да посещаваме ресторантчета.

След като се запишете за екскурзията, че получите от нас подробен списък на вещите, които е препоръчително да си вземете.

Цена: 550,00 лв

За повече информация:
+359 894 774 909

Обиколка на Ситония

Параметри

Полуостров Ситония е едно от най-привлекателните за активна почивка места. Брегът е разнообразен, начупен, с множество красиви и самотни плажове между скалите. Цивилизацията се редува с дивото: от непрестъпните и отвесни скали, малки плажове, достъпни само откъм водата, до уредените къмпинги, плажни заведения и малки градчета.

Обиколката на Ситония с каяк е едно незабравимо преживяване, което предлага от всичко: величествени изгреви и залези, приятно натоварване от гребането, почивка на красиви брегове, гмуркане и плуване в изумрудени води, весели вечери и вкусна храна. Не забравяйте да си вземете камера.

Обиколката на Ситония с каяк е всичко друго, но не и скучна!

Вижте очерк на първата ни обиколка на Ситония в нашия блог http://bg-kayak.blogspot.bg/2012/02/blog-post.html

Цена: 465,00 лв

За повече информация:
+359 894 774 909

каяк екскурзия в Пагасетийски залив - Пелион

Параметри

Трудностначинаещи 
Необходимост от спален чувалжелателно 
Слънцезащитен кремзадължително 
Слънчеви очилазадължително 
Шапказадължително 

Петдневна каяк екскурзия в Пагесетийския залив

Пагесетийският залив е разположен на около 600 км. от София, от които почти половината са магистрали. Той е дълбок, заобиколен отвсякъде с величествени планини и много разчупен, особено там, където ще караме каяци. От Егейско море го разделя планината Пелион и тесен пролив, дълъг около 4 км. Гледката никога не е скучна!

Мотото на тази екскурзия с каяк е „Без напрежение, без бързане и без изненади“. Ще съчетаем приятно гребане в спокойните като езеро и изключително прозрачни и плитки води (почти през цялото време ще виждаме дъното) с почивки на плажовете и посрещане на залезите.

Предвиждаме една нощувка на див плаж, останалите са в къмпинг до водата.

Ще обиколим островите Alatas и Pithos, ще посетим мини-островче с църква и ще влезнем с каяците в морски пещери, не, няма да кажа къде, нека е изненада!

Това, което ни очарова най-вече в района са няколко неща: той е рядко населен, с малки, китни селца, ориентирани към туризма; заливите са дълбоки и защитени, като дори яхтените пристанища нямат буни; водата е плитка, прозрачна и пълна с риба; храната е вкусна, обилна, а комплиментите от заведенията са задължителни за семейния бизнес, който се намира по-далече от цивилизацията и се радва на всеки посетител.

Макар, че когато проучвахме за пръв път района програмата беше натоварена, безвремието на тази земя и спокойната шир на морето ни завладя достатъчно, за да не ни се тръгва накрая оттам. Знаете как е…почваш да се оглеждаш за къщичка за продан, която да струва ако може 5 лева!

Вижте снимки от каяк екскурзията в Пагасетийския залив.

 

Цена: 504,00 лв

За повече информация:
+359 894 774 909

Каяк ескурзия - Лефкада

Параметри

Шестдневна екскурзия с каяк около остров Лефкада, в Йонийско море, гръцка екватория.

Остров Лефкада е един от най-красивите гръцки острови, привлекателен и с това, че се намира толкова близо до континента, че почти можеш да го „пипнеш“.

Планът е да плаваме предимно покрай западния бряг, който според нас е по-живописен с отвесните си скали, тюркоазни води и пусти плажове, до които се стига само по море. Макар да е предвидена и обиколка от източната страна, ако западният бряг Ви хареса толкова, че да не можете да се разделете с него, е оставаме там.

Първи ден: Отпътуване рано сутринта за Лефкада. Този ден ще имаме време за инструктаж, запознаване с каякците, екипировката и малко гребане в залива.

Вори ден: Отпътуване от град Лефкада. По пътя ще починем в Агиос Никитас, след което продължаваме с подновена сила и ясна цел - бара на един от най –хубавите плажове на Лефкада – Avali Beach. Там ще останем за нощувка. Разбира се, ще е забавно. Мястото предразполага всеки да прави това, което му душа иска.

Трети ден: Целта ни е Komillo Beach, най-недостъпния и див плаж от нашето плаване. По пътя ще спираме за почивки на красиви места, ще плуваме, ще се гмуркаме в прозрачните води и ще ловим риби за една импровизирана морска вечеря на плажа.

Чеетвърти ден: Ще гребем до Porto Katsiki Beach, където приключва етапът на обиколката на острова с каяци откъм западната му страна. Тази вечер ще се настаним в къмпинг.

Разстоянието от град Лефкада до Porto Katsiki е общо около 33 км, което прави по приблизително 11 км. на ден гребане или 2 часа. Ще имаме предостатъчно време за разглеждане на забележителности – селца, манастири и почивка на разкошни плажове.

Пети ден: Ще се прехвърлим на източният бряг на острова, къдеро ще посетим водните пещери “Papanikolis”, в които през Втората световна война са акостирали подводници и кораби. Ще разгледаме скалните образувание и малки плажове на остров Meganisi.

Шести ден: Свободна програма и връщане.

Повече информация и факти за остров Лефкада

Осигуряваме Ви: гидове, морски каяци и оборудване (гребла, спасителни жилетки..), къмпингово оборудване (палатки, шалтета), застраховка. Можем да осигурим и риболовно оборудване за морски спининг, ако сте любител на риболова и нямате такова оборудване.

Вас си носите храна, напитки и дрехи. Разбира се не е нужно да взимате храна за цялото пътуване. Ще имаме предостатъчно възможности да пазаруваме на място и да посещаваме ресторантчета.

След като се запишете за екскурзията, че получите от нас подробен списък на вещите, които е препоръчително да си вземете.

Цена: 498,00 лв

За повече информация:
+359 894 774 909

 
facebook
youtube
blog