print | close

Новини за кану и каяк от Воден Хоризонт


Лого на Pyranha, P&H и Venture

26.2.2016

Воден Хоризонт е вече официален представител за България на групата Pyranha.

Марките които включваме в нашето портфолио са P&H, Venture и Pyranha. Поддържаме вече на склад най-иновативните и популярни модели каяци, за които просто не може да не сте чували, ако се занимавате с каякинг: Capella, Delphin, Scorpio, Jura, Burn III, B: Two и др.

Pyranha има над 40 г. опит в производството на морски каяци, каяци за бърза вода и кану, като всички те се произвеждат по най-високите стандарти и само във Великобритания. P&H и Pyranha са световни топ марки в своите сегменти, съответно морски каяци и каяци за бърза вода.

P&H предлагат и уникалната опция за изработка на композитен каяк, като можете да определите сами в техния онлайн селектор всички цветове, вида на седалката, съчетанието на материали на корпуса и др. Избраният каяк се визуализира пред вас с избора на всяка следваща опция.

Pyranha ни изненадаха приятно с богатия комплект от подложки и аксесоари които пристигат с каяците за бърза вода. Освен, че всеки един модел каяк се предлага в три размера за различно телосложение, можете така допълнително и фино да оптимизирате вътрешното пространство на каяка, че да ви пасне перфектно като ръкавичка.

С марката Venture се предлагат предимно канута и морски каяци на достъпни цени. Един от най-популярните туристически каяци за начинаещи в света и нашия персонален първи избор преди години, Capella 166, беше преместен преди 2 -3 години от P&H във Venture. При каяците на Venture можете да изберете опцията или стандартно изпълнение със Skudder, уникална и ефективна кормилна система за управление на каяка, която комбинира предимствата на рула и скега в едно.

 

20.12.2015

Воден Хоризонт е официален дилър на Perception за България.

Любителите на каякинга ще намерят при нас вече и продуктите на британската марка Perception. Портфолиото ни се обогати с редица нови sit-in и sit-on-top серии каяци, между които Prodigy II, Gemini, Essence, Triumph и Horizon, които са вече на склад при нас.

Това, което отличава Perception е чудесния дизайн на всяка една лодка, ергономията и това, че имат подходящия каяк за всеки.

Perception е марка на Gaybo Ltd, заедно с марките Wave Sport (каяци за бърза вода), Adventure Technology (гребла) и Origins (гребла).

Gaybo правят каяци от 1968 г. насам, когато Греъм и Боб Голдсмит превърнаха страстта си към каякинга в в един от най-успешните бизнеси в бранша.

Каяците Perception се произвеждат в собствената фабрика на Gaybo в южната част на Англия, по най-високите стандарти на три модерни ротационни машини за формоване. Полиетиленовите каяци се произвеждат от „супер линеен“ полиетилен.

 

6.09.2015

Tahe Outdoors продължава екаспанзията си на пазара.

След като на 8.07.2015 официално бе обявено придобиването на Megasports, сега Tahe купува и известния немски производител на аксесоари и облекло за каяк и кану Artistic Sportswear.

"Придобиването на силни германски марки като Robson & Bondibeach каяци, както и Robson and Lightning гребла е значим момент в нашата стратегия да се превърнем в компанията номер 1 за водни спортове в Европа, както и изграждането на глобално решение за доставка от една ръка на всички спортни продукти за вода", каза Янек Pohla, един от собствениците на Tahe Outdoors. Tahe Outdoors, вече лидер за водни спортове на пазара в Скандинавия, придобити през 2013 г. най-големия производител на гребла в Европа - френската компания Egalis SAS, а сега с добавянето на германски марки контролира значителна част от европейския пазар за водни спортове. Това придобиване дава на Tahe нови ценни германски марки, продуктови линии и мрежи за продажби в доходоносни пазарни сегменти. Tahe Outdoors сега ще бъде в състояние да изпълни изискванията на клиентите с пълно портфолио от композитни гребла, каяци за бърза вода и специализирани каяци и канута за отдаване под наем.
 
Tahe Outdoors: един от най-големите европейски производители на оборудване за водни спортове работи с 8 марки - Tahe Marine каяци, Zegul каяци, Trapper надуваеми SUP, Egalis гребла, Beluga облекло за водни спортове, Robson каяци, Bondibeach каяци и Lightning гребла. Сега към портфолиото се добавя и специалистът в сектора за бърза вода Artistic Sportswear.
 
Megasports: Основана през 1992 г., е висококачествен немски производител за гребла и каяци, намиращ се в Реген, близо до Мюнхен, Германия.

 

15.08.2015

Специална оферта за истински каякари!

Всички Zegul каяци - 25% намаление при поръчка до края на август.

Zegul е върховата марка на Tahe Outdoors. След покупката на известните скандинавски каяци Arrow, те бяха присъединени към марката Zegul и са включени също в офертата.

Zegul обединява специални серии каяци: изключително бързи; изключително маневрени и разбира се - известните гренландски каяци.

 

 

06.03.2015

Нов иновативен продукт - мотор за за монтаж на каяк

Воден Хоризонт предлага вече нов продукт - комплект мотор за монтаж на каяк. Моторът е предназначен за почти всеки един модел каяк, като се очаква да предизвика голям интерес сред риболовците и да се монтира съответно предимно на риболовни каяци.  Воден Хоризонт предлага и пълен монтаж и пускане в експлоатация на продукта.

Моторът се монтира на кърмата и може да сваля лесно за транспортиране Акумулаторът може да монтира вътре в каяка. Електрическата система включва ШИМ (PWM) контролер за скоростта, което позволява да се измине до 2 пъти по-голямо разстояние с един и същ акумулатор в сравнение с директно подключване на мотора към акумулатора и фиксирани скорости. Скоростта се регулира плавно чрез дистанционно управление за движение както напред така и назад. Моторът се вдига и спуска чрез кормилната система при влизане във водата и акостиране на брега. Предвидени са също предпазни средства за автоматично изключване на двигателя при слизане от каяка във водата и за мониторинг на напрежението на акумулатора. Всички съединения и компоненти са в специално водоплътно изпълнение.

Повече информация за продукта ще бъде налична в електронния магазин.

 

30.01.2015

Каяците на Prijon са вече на склад. Очаквайте ревюта и снимки на новите модели на Prijon след скорошните тестове.

 

21.11.2014

От ноември, 2014 г. Воден Хоризонт е представител на немската фирма Prijon – водещ европейски производител на туристически каяци и каяци за бърза вода.

Prijon (Прийон) е добре известна марка и на българския пазар. Нещо повече – това са първите каяци, вкарани в България преди повече от 20 години. Марката добива голяма популярност особено сред каяк – клубовете, които и до днес я предпочитат. Тайната се крие в уникалната технология на изработка и изключителна здравина на материала (HTP) на каяците на Prijon.

Изключително сме доволни, че имаме възможност да продължим добрата традиция и практика, наложена от Николай Христов (Ники), на когото се дължи популяризирането на марката, и то не само в България.

Разполагаме вече с разнообразни аксесоари на Prijon на склад, а първото зареждане с каяци предстои в началото на следващата година.

close